Het kopen van een huis in Spanje is een spannend avontuur, maar het kan ook een complex proces zijn, vooral als u niet vertrouwd bent met de lokale wetten en gewoonten. Het kennen van het aankoopproces en de stappen die je hierbij moet zetten, is van essentieel belang om uw droom van eigendom in Spanje te realiseren.

Vind uw droomhuis

Begin met het zoeken naar een woning die aan uw wensen en behoeften voldoet. Gebruik onroerend goed websites, makelaars en andere bronnen om potentiële eigendommen te vinden. Onderzoek ook de locaties en regio’s die uw interesse hebben gewekt. Een goed voorbeeld hiervan is een villa kopen bij Excellent Marbella. De makelaars van Excellent Marbella hebben jaren ervaring en weten precies waar u naar op zoek bent.

Bezichtigingen en onderhandelingen

Nadat u een aantal geschikte woningen hebt gevonden, plant u bezichtigingen om de eigenschappen persoonlijk te bekijken. Zodra u een woning hebt gekozen, begint het onderhandelingsproces over de prijs en eventuele voorwaarden van de koop.

Reserve overeenkomst of koopoptie

In Spanje wordt vaak een reserveringsovereenkomst ondertekend om het pand tijdelijk van de markt te halen terwijl de details worden uitgewerkt. Dit vereist meestal een aanbetaling. Tijdens deze fase worden ook de voorwaarden van de aankoop nader bekeken.

Voorlopig koopcontract

Als beide partijen het eens zijn over de prijs en voorwaarden, wordt meestal een voorlopig koopcontract (Contrato de Arras) ondertekend. Dit contract formaliseert de verkoop en omvat vaak een aanbetaling van ongeveer 10% van de aankoopprijs.